Çfarë janë NVMe Drives?

Përditësimi më i madh që mund t’i bëni PC-së tuaj të vjetër është ruajtja më e shpejtë.

NVMEe (Non-Volatile Memory Express) është ndërfaqja e fundit më e madhe e ruajtjes, për laptopë dhe desktop, dhe ofron shpejtësi më të shpejtë leximi dhe shkrimi se sa ndërfaqet më të vjetra.

Si funksionon NVMe

Ndërfaqja NVMe mbështetet me procesorë me shumë nivele për të lehtësuar xhiron e lartë dhe për të lehtësuar pengesat e njësisë qendrore të përpunimit (CPU).

NVMe ofron një komandë më të efektshme sesa komanda SCSI dhe ATA.

Cilat janë përfitimet e NVMe?

NVMe ofron qasje më të shpejtë dhe konsumon më pak energji, duke reduktuar kështu total cost of ownership (TCO) për ndërmarrjet dhe zgjatjen e jetës së baterisë për klientët mobile. Krahasuar me ndërfaqe të tjera të dizenjuara për pajisjet mekanike të ruajtjes, NVMe redukton vonesën, dhe siguron Input / Output më të lartë për sekondë (IOPS).

Historia e NVMe

NVM Express (NVMe) është zhvilluar nga më shumë se 80 kompani dhe është lançuar më 1 mars 2011.