Këshilla si të rrisim shitjet me Website + Marketing

Këtë vit tregtia elektronike do të kryesojë, pasi pandemia vazhdon të nxisë një rritje të blerjeve online. Në fakt, shitjet e tregtisë elektronike kanë tejkaluar shitjet gjatë sezonit të festave me 7%. Ky rekord blerjesh pritet të vazhdojë ne vitin 2021 ndaj përfitoni nga këto avantazhe të tregtisë për të rritur shitjet tuaja.

1. Krijoni një eksperiencë dyqani vizualisht të paraqitshme

Konsumatorët priren të vendosin nëse duan të blejnë në dyqan brenda pak sekondave të para të shfletimit. Duhet të siguroni pamje të mira, informacioni të jetë i lehtë për t’u gjetur dhe t’u siguroni konsumatorëve “provën” për të marrë vendimin e blerjes.

Më poshtë gjeni disa këshilla të dobishme se si të krijoni dyqanin tuaj vizual:

Përfshini një shumëllojshmëri të kontekstit dhe imazhe të produkteve

Imazhet janë thelbësore për të ndihmuar klientët të marrin vendime për blerje. Kur krijoni imazhe për produktet tuaja, sigurohuni që të përfshini:

Fotografitë të cilat tregojnë produktet në përdorim

Këto krijojnë një lidhje emocionale dhe tregojnë një histori. Gjithashtu është mënyra perfekte për të treguar produktet tuaja ose për të sugjeruar një përdorim të veçantë për produktin tuaj.

Foto që veçojnë produktin       

Imazhe me cilësi të lartë të të gjitha këndeve të produktit tuaj. Një sfond i bardhë për një tërheqje më të madhe.           

Personalizoni imazhet e produktit tuaj

Keni shumë fleksibilitet se si të shfaqni imazhet në të gjithë dyqanin tuaj. Këtu janë disa opsione:

Produkte të veçuara

Nëse keni një seksion të veçuar të produktit dhe imazhe të produktit që kanë një orientim katror, përdorni paraqitjen Spotlight për t’i bërë të dallohen.

Galeria e produkteve

Ju gjithashtu mund të shisni produkte që kanë madhësi ose formë të caktuar, kështu që imazhet e produktit do të duken mirë në një orientim specifik.

Faqet e detajeve të produktit

Ju mund të bëni që imazhet e produkteve tuaja të dallohen në faqet e detajeve të produkteve. Kjo është e mirë për të shfaqur fotografitë e produktit si fokusi kryesor.

Krijoni një përshtypje të parë të mirë

Mundësoni një imazh të fuqishëm vizual (një pamje brenda konteksit) dhe bashkojeni atë me një buton veprimi për të blerë.

Ju gjithashtu mund të shtoni një Buton Veprimi dhe të specifikoni mesazhin.

Përdorni Photo Gallery për të shfaqur imazhe të dobishme të produktit

Do të shihni opsione të ndryshme se si shfaqen imazhet tuaja. Kjo është një mundësi e mirë për të treguar fotot e klientëve duke përdorur produktin tuaj, dhe të krijoni një lidhje me klientin tuaj.

Aktivizo një banderolë promovuese me mesazhe për një kohë të kufizuar

Bëjani të ditur klientëve tuaj që keni një ulje speciale që ata të kenë një arsye për të blerë direkt.

Ju mund të keni ulje të shumëfishta gjatë vitit, por bëjini një nga një që të ketë më shumë impakt për të blerë

Mesazhi juaj duhet të përfshijë përfitimet që klientët kanë nëse blejnë (p.sh free shipping, çmimi i shitjes etj.)

Shfaqni produkte të ngjashme në dyqanin tuaj

Produkte të ngjashme janë një mënyrë e mirë për të promovuar më shumë produktet tuaja.

Tërhiqni vëmendjen në promovimet tuaja duke përdorur pop-up për njoftimet

Kjo do të ndihmojë që klientët të dinë se çfarë promovimesh po kryeni dhe gjithashtu mund t’i udhëzojë ata në zona specifike të dyqanit tuaj që mund të jenë më të mundshëm për të blerë.

Për të rritur blerjet, sigurohuni që të përfshini një arsye për të blerë (për shembull, shitja mbaron së shpejti, vetëm me kohë të kufizuar). Vendosni dhe një buton veprimi që i drejton përdoruesit tek dyqanet e produkteve që janë në shitje.

Karakteristikat e kategorive të dyqaneve në një mënyrë vizuale

Imazhet e produkteve nuk janë e vetmja gjë që duhet të duket mirë. Sigurohuni që kategoritë tuaja të dallohen.

Krijoni një kategori uljesh

Krijimi i një kategorie posacërisht për uljet i ndihmon klientët që të gjejnë uljet me afat të kufizuar për artikujt që ofroni. Ju mund të krijoni një kategori për artikujt që janë në ulje dhe të rregulloni renditjen e kategorisë që të shfaqet në krye të listës.

Përmirësoni tërheqjen e një kategorie me imazhe të bukura

Shtoni një imazh të bukur për secilën kategori, si dhe një përshkrim në mënyrë që të jetë në dukje për konsumatorët dhe të njihet kur ata janë duke kërkuar në dyqanin tuaj.

Imazhi i kategorisë që zgjidhni do të shfaqet si një banderolë për klientët tuaj.

Shfaqni kategoritë e zgjedhura në të gjithë dyqanin tuaj

Ju gjithashtu mund të shfaqni kategori të zgjedhura me imazhe të bukura në të gjithë dyqanin tuaj.

Duke zgjedhur shtimin e një imazhi, mund të specifikoni se ku ndodhet linku i imazhit dhe të tregojë për një kategori të veçantë.

Krijoni kategori që ndihmojnë konsumatorët të dinë se çfarë të blejnë

Udhëzoni klientët se cilat produkte duhet të shikojnë nëse nuk janë të sigurt nga të fillojnë.

Merrni parasysh krijimin e kategorive “new arrivals”, “best sellers” dhe çdo kategori me “ disponueshmëri të kufizuar” në krye të listës së kategorive për të tërhequr menjëherë konsumatorët.

Ekzistenca e shumë kategorive mund të shpërqëndrojë konsumatorët

Përqëndrohuni në krijimin e grupeve të produkteve dhe një listë të shkurtër të kategorive, në mënyrë që klientët të mos mbyten me shumë detaje dhe të hasin probleme në gjetje e asaj çfarë kërkojnë.

Shfaqni komentet e produkteve

Klientët tuaj do të ndihen të sigurt në vendimet e tyre të blerjes nëse e dinë që të tjerët kanë blerë produkte nga ju dhe kanë dhënë feedback pozitiv.

Aktivizoni komentet e produkteve

Për cdo produkt që ju shisni, lejojini klientët të japin një koment të dukshëm për klientët e tjerë të mundshëm. Kjo është një mënyrë e mirë për të komunikuar qëndrimin e kompanisë suaj në mediat sociale.

Shfaqni dëshmitë e klientëve

Ndërkohë që komentet e produkteve u lejojnë klientëve tuaj të vlerësojnë produktet në mënyrë specifike, ju gjithashtu keni mundësinë të shtoni një seksion më të përgjithshëm të dëshmive. Shtimi i një seksioni të dëshmive krahas vlerësimeve të produkteve tuaja ju lejon të shfaqni se cfarë mendojnë klientët për dyqanin dhe shërbimin tuaj ndaj klientit.

Shfaqni praninë e dyqanit tuaj në Facebook dhe Instagram

Ju mund të shfaqni prezencën tuaj sociale për një lidhje më të gjerë me klientët tuaj. Mësoni si të aktivizoni links tek rrjetet tuaja sociale, si dhe çdo komente që keni marrë tek ato.

Nëse jeni në Instagram, mund të lidhni faqen tuaj të Instagram me dyqanin tuaj.

2. Siguroni më shumë klientë

Pasi klientët të kenë gjetur një produkt për të cilin interesohen, këtu janë disa këshilla për të rritur gjasat që ta blejnë atë.

Siguroni një çmim me ulje për cdo produkt

Përfshirja e një çmimi me ulje për produktin tuaj do të tregojë si çmimin origjinal ashtu edhe atë me ulje.

Ofroni transport falas, marrje në ose dorëzim në vendodhje

Ofroni klientëve një shtysë shtesë për të blerë duke ofruar transport falas dhe duke e shfaqur atë në dyqanin tuaj. Kjo është gjithashtu një mënyrë e mirë për të parandaluar përdoruesit të braktisin karrocën e tyre të blerjes nëse janë të befasuar nga kostoja e transportit.

Nëse klentët tuaj janë vendas, është bërë më e zakonshme për të ofruar transport lokal, veçanërisht në këtë kohë pandemie.

Njihni dhuratat dhe ofroni paketim falas

Shumë blerje kanë për qëllim të jenë dhurata. Lejoni klientët tuaj ta specifikojnë këtë në check-out në mënyrë që të mund të përgatisni porosinë në mënyrë të përshtatshme.

Ju mund t’u kërkoni klientëve tuaj të japin emrin e marrësit, si dhe të përshkruani se çfarë do të bëni nëse porosia është një dhuratë (p.sh. përfshini një shënim dhuratë, në mënyrë që ta vendosim këtë në paketim).

Gjithashtu, si një mënyrë për tu dalluar nga konkurrentët, ju gjithashtu mund të ofroni paketim falas të dhuratave. Ju mund ta siguroni këtë për të gjitha produktet dhe ta specifikoni këtë në udhëzimet e check-out të përmendura më sipër.

Ofroni Gift Cards

Gift cards ofrojnë një mundësi dhuratë të përsosur për çdo klient që mund të jetë në kërkim të opsioneve të shpejta dhe të lehta të dhuratave.

Krijoni dhe ndani kupona

Kuponat janë një mënyrë tjetër e mirë për të stimuluar përdoruesit për të blerë tani.

Për të shfaqur kuponin, mund ta theksoni gjithashtu në banderolën promovuese në faqen tuaj.

Shtoni një formë abonimi në email shoqëruar me një kupon

Një abonim është një mënyrë e mirë për t’u lidhur me konsumatorët tuaj dhe për t’u siguruar atyre promovime me email për produkte të reja, shitje në vazhdim, dhe çdo gjë të re që vlen të përmendet.

Krijoni kuponët për regjistrime dhe personalizoni shumën e zbritjes dhe përmbajtjen e mesazhit.

3. Zgjeroni shitjet tuaja duke shitur kudo

Përveç shitjeve në dyqanet tuaja online, ju mund të merrni në konsideratë shitjen e tregjeve të njohura si Amazon, eBay, Etsy, etj dhe rrjete sociale si Facebook, Instagram që tërheqin miliarda përdorues çdo ditë.

Shitje në Facebook dhe Instagram

Përdorimi i telefonave në të gjithë botën është në rritje dhe më shumë njerëz po u drejtohen mediave sociale për të gjetur produkte të reja për të blerë.

Ju mund të krijoni postime për blerje në Facebook dhe Instagram, të promovoni një produkt ose një koleksion në një faqe në Facebook Shop ose të krijoni fushata dinamike të reklamave të produkteve, të gjitha me një buxhet nominal për të nxitur shitjet.

Shitjet në treg

Përveç shitjeve në dyqanin tuaj në internet, është një ide e mirë për të shitur atje ku blerësit kalojnë kohën e tyre të lirë.

Kjo përfshin shitës si Amazon, eBay, Etsy, Google dhe Walmart.

Këto tregje të njohura tërheqin volum të mëdh të blerësve dhe mund të jenë një nxitje e madhe për shitjet në internet. Pasja e produkteve tuaja ku trafiku është i lartë mund të jetë një shtysë e madhe për shitjet tuaja në internet.

4. Angazhoni audiencën tuaj me email dhe postime sociale

Çelësi për të mbajtur interesin e klientit është përmes angazhimit aktiv me klientët tuaj. Dy mënyra për t’u angazhuar me klientët tuaj janë përmes email dhe mediave sociale.

Fushatat me email

Një kalendar mund të jetë i dobishëm kur planifikoni se çfarë dëshironi të dërgoni dhe kur.

Fushatat e mediave sociale

Mediat sociale janë bërë gjithnjë e më shumë një shpëtim për njerëzit që duan të qëndrojnë në kontakt.

5. Krijoni një përvojë fituese të klientit kudo që të jeni

Mbështetni klientët tuaj përmes bisedës

Shtoni një opsion chati për faqen tuaj të internetit. Kjo ju lejon të ofroni shërbim të menjëhershëm ndaj klientit dhe është mënyra perfekte për t’iu përgjigjur çdo pyetjeje apo shqetësimi që një klient ka që mund t’i pengojë ata të kryejnë blerjen e tyre.

Rritni shitjet tuaja këtë vit dhe më gjerë

Askush nuk mund të parashikojë plotësisht se si do të duket normalja e re për bizneset me pakicë, por është e sigurt se tregtia elektronike do të vazhdojë të jetë një tipar i rëndësishëm për bizneset në të ardhmen.

Përfitoni nga ofertat tona në CloudyHost.com, me çmimet më konkuruese në treg, dhe krijoni dyqanin tuaj online pa humbur kohë.