Si të krijoni një logo për biznesin tuaj?

Logot janë simbole të përbëra nga tekste dhe imazhe që na ndihmojnë të identifikojmë markat që na pëlqejnë. Por ata mund të jenë shumë më shumë! Një logo e mirë është gurthemeli i markës suaj. Ndihmon klientët të kuptojnë se çfarë bëni dhe kush jeni.

Parimet e logove.

Që të krijoni me sukses një logo, ka disa parime që duhet të jeni të vetëdijshëm. Si një fillestar në botën e dizajnit të logos, do të duhet të stërvitni mendjen tuaj në mënyrë që të krijoni dizajne unike.

Ju duhet të jeni në gjendje ta bëni këtë nëse i përmbushni parimet e mëposhtme:

Thjeshtësia është çelësi

Dizenjuesit vazhdimisht e teprojnë kur bëhet fjala për logot. Por logot më të njohura janë shumë të thjeshta. Nike dhe Apple janë shembuj të shkëlqyeshëm: të gjithë i njohin këto logo. Natyrisht, ekziston një vijë e hollë midis mbingarkesës dhe thjeshtësisë së saj, dhe kjo mund të jetë sfida juaj më e madhe kur dizenjoni një logo.

Duhet të jetë unike

Në një numër të pafund  kompanish, logoja juaj duhet të jetë unike dhe të prezantojë shumë mirë biznesin tuaj.

Përshtatshmëria është shumë e rëndësishme

Logoja duhet të jetë e përshtatshme pa marrë parasysh madhësinë që shfaqet. Duhet të duket mirë si në ngjyrë të bardhë apo të zezë, në tabela dhe karta biznesi, në faqe internetit etj. Logot që janë tepër komplekse nuk shfaqen mirë në formate më të vogla.

1.Zgjidhni prodhuesit e logos

E dimë se koha juaj është e vlefshme dhe e kufizuar. Ju mund të habiteni  kur të  mësoni se krijimi i një logo-je  nga vetja është shumë më e lehtë nga çe kishit menduar.Ka shumë opsione online për të krijuar një logo të mirë për biznesin tuaj si: Maker Logo apo Canva . Në kohë rekord, ju mund të personalizoni dhe shkarkoni një logo që tregon markën tuaj dhe që menjëherë mund ta përdorni në faqe interneti,media sociale, karta biznesi etj.

Përcaktoni identitetin tuaj të markës

Doni që logoja juaj të komunikojë personalitetin e markës suaj? Për ta bërë këtë, së pari duhet të kuptoni se kush është personaliteti kryesor i markës suaj. Sapo të keni një ide të qartë për atë që ju bën të veçantë, do t’a keni shumë më të lehtë për të bërë një zgjedhje.

Këtu janë disa pyetje që mund të pyesni veten, për të arritur në fund të identitetit tuaj të markës:

▷Pse e filluam këtë biznes?

▷Cilat janë vlerat që janë të rëndësishme për ne si kompani?

▷Çfarë bëjmë më mirë se të tjerët?

▷Çfarë na bën të veçantë?

▷Nëse ne mund të përshkruanim markën tonë me tre fjalë, cilat do të ishin ato?

▷Cilat janë tre fjalët që duam që klientët tanë të përdorin për të na përshkruar?

Filloni me ide

Mendoni si audienca juaj: Bëni një listë të fjalëve që përshkruajnë markën tuaj dhe si dëshironi që ajo të perceptohet.

Merrni mendime nga persona të ndryshëm.

Hidhni ide të ndryshme dhe përpiquni t’i seleksiononi më të mirat.

Zgjidhni stilin tuaj të dizajnit

Tani që keni një ide të qartë të markës suaj, është koha të filloni përkthimin në dizajn. Ka shumë elementë të ndryshëm që duhet të kini parasysh, si ngjyrat, format dhe tipografia. Duke u marrë me  secilin komponent, do t’a keni më të lehtë t’i merrni gjërat hap pas hapi, në vend që të jeni të zhytur plotësisht në të gjithë projektimin menjëherë.

Ju mund të zgjidhni disa stile logosh si p.sh.

Klasik

Retro

Modern & Minimal

Të punuar me dorë

Gjeni llojin e duhur të logos

Përveç stilit të përgjithshëm ekzistojnë 7 lloje kryesore të logove që mund të zgjidhni. Ju mund të zgjidhni atë që i përshtatet emrit tuaj të kompanisë ose estetikës së përgjithshme, ose t’i kombinoni ato për të krijuar diçka unike.

Kushtojini vëmendje ngjyrave

Ngjyrat mund të kenë shumë kuptime të ndryshme. Ato kanë të bëjnë shumë me psikologjinë pasi lidhen me emocionet që krijojnë. Sigurohuni që përpara se të përdorni ngjyra të lexoni në lidhje me to.

Zgjidhni tipografinë e duhur

Zgjidhni një shkrim që e plotëson logon tuaj.

Kombinojini të gjithë elementët e mësipërm me kujdes dhe do të arrini në një rezultat shumë të mirë.